Dobry przepis na zupę.

Przepis na zupę z warzyw krzyżowych.

  • Ćwiartka małej kapusty,
  • 4 liście jarmużu,
  • pół małego brokułu (wszystkie warzywa krzyżowe blanszujemy i siekamy),
  • 1 cebula,
  • 1 marchew,
  • 1 pietruszka,
  • pół cukinii,
  • 4 pieczarki,
  • garść białej fasoli (może być z puszki),
  • łyżeczka kurkumy,
  • litr soku marchwiowego,
  • pół szklanki orzechów nerkowca.

Przygotowanie zupy jest bardzo proste. Wszystkie warzywa oprócz fasoli gotujemy w 5 litrach wody przez 30 minut. Po tym czasie dodajemy fasolę, wlewamy sok marchwiowy i gotujemy jeszcze 10 minut. Następnie odlewamy kilkanaście łyżek i miksujemy z orzechami nerkowca. Powstały zagęszczacz wlewamy z powrotem do zupy i gotowe!

 

 

Wpis odwiedziło 1 291 gości