Przepis na zupę z warzyw krzyżowych.
- Ćwiartka małej kapusty,
- 4 liście jarmużu,
- pół małego brokułu (wszystkie warzywa krzyżowe blanszujemy i siekamy),
- 1 cebula,
- 1 marchew,
- 1 pietruszka,
- pół cukinii,
- 4 pieczarki,
- garść białej fasoli (może być z puszki),
- łyżeczka kurkumy,
- litr soku marchwiowego,
- pół szklanki orzechów nerkowca.
Przygotowanie zupy jest bardzo proste. Wszystkie warzywa oprócz fasoli gotujemy w 5 litrach wody przez 30 minut. Po tym czasie dodajemy fasolę, wlewamy sok marchwiowy i gotujemy jeszcze 10 minut. Następnie odlewamy kilkanaście łyżek i miksujemy z orzechami nerkowca. Powstały zagęszczacz wlewamy z powrotem do zupy i gotowe!
Wpis odwiedziło 1 291 gości