Cebula i jej znaczenie

Zapraszam na kolejny ciekawy artykuł dietetyka dr Bartka Kulczyńskiego:

„Dzisiejszy temat to cebula a zdrowie. Opowiem, jak zrobić syrop z cebuli. Przepis jest prosty, a syrop jako remedium – skuteczne. Biała, żółta i czerwona cebula to dobry składnik zdrowej diety. Warto spożywać jej więcej niż tylko w ilościach przyprawowych. Dobrą formą spożycia jest sok z cebuli, a także syrop z cebuli, czosnku, cytryny, imbiru i miodu, który przedstawię w filmie.

W jego skład wchodzi też imbir, goździki i cynamon cejloński. Jest to tradycyjne remedium, które pomoże na suchy kaszel, ból gardła, infekcje wirusowe i który ogólnie wzmacnia organizm.

Jeśli więc interesuje Cię temat, jakim jest cebula, właściwości lecznicze, jakie wywiera; a także jak cebula wpływa na organizm oraz chciałbyś poznać przepis na syrop z cebuli i czosnku oraz innych składników, to zapraszam do oglądania. Na końcu opowiem też, jak kroić cebulę, żeby nie płakać w trakcie. Wspomnę też, jak cebula działa na włosy.
Pozdrawiam, dietetyk dr Bartek Kulczyński.”

Wpis odwiedziło 500 gości