Właściwości czarnego i białego czosnku.

Każdy zna czosnek i najczęściej kojarzy jego białe „ząbki” z właściwościami przeciwbakteryjnymi, przeciwwirusowymi – antyseptycznymi. Biała okrągła cebula, złożona z kilku lub kilkunastu ząbków kryje w sobie bogactwo właściwości prozdrowotnych, chętnie wykorzystywanych podczas leczenia przeziębienia czy profilaktyce miażdżycy i nadciśnienia tętniczego krwi.

Długotrwała fermentacja główki czosnku, przeprowadzona w ściśle określonych warunkach temperatury i czasu, prowadzi do otrzymania produktu, który przewyższa wartości odżywcze swego białego odpowiednika. Mowa o czarnym czosnku, poznajmy go bliżej.

 

Czarny czosnek – produkcja i dawkowanie

 

Czarny czosnek – w nowej odsłonie

 

Czy każdy może z rano jeść  czosnek?

Czy można jeść czosnek na puszty żołądek?

 

 

Wpis odwiedziło 55 gości